Stap 2. Controleren en uploaden

Nadat u ingelogd bent zal u bij stap 1 gevraagd worden om uw gegevens te controleren.

Bij stap 2 dient u uw gegevens aan te vullen van de volgende 10 woningkenmerken:

  1. Type glas leefruimte
  2. Type glas slaapruimte
  3. Gevelisolatie
  4. Dakisolatie
  5. Vloerisolatie
  6. Verwarming
  7. Aparte warmwater voorziening
  8. Ventilatie
  9. Zonnepanelen
  10. Zonneboiler

De eigenaar hoeft alleen bewijslast aan te leveren voor die kenmerkwaarden die afwijken van de ‘oorspronkelijke’ energetische bouwjaarkenmerkwaarden. Het systeem zal aangeven voor welke woningkenmerken er bewijslast geleverd moet worden.

Bij stap 3 in het systeem levert u het bewijs. Om het u makkelijker te maken kunt u ons document inzake het aanleveren van bewijs gebruiken (Handleiding bewijslast).

Vervolgens komt u bij stap 4 het selecteren van de deskundige. U kunt aan de rechterkant bovenin zoeken op een deskundige. U voert hier het volgende in: hertog

END

hertog

Selecteer 1 van onze deskundigen (het maakt niet uit welke). Nadat u de deskundige heeft geselecteerd gaat u naar betalen (u hoeft niet direct te betalen,  wij factureren achteraf) en vervolgens gaat u akkoord met de voorwaarden.

Vul nu uw gegevens, e-mailadres en telefoonnummer in en vraag de code aan. U ontvangt de code op het door u aangegeven e-mailadres. Vul de ontvangen code in en controleer de verificatiecode en rond nu uw aanvraag af. Wij gaan uw aanvraag voor u beoordelen.